Over ons

Dé plek waar dansers zich thuis voelen 

Dans & Balletstudio Jolein is in het jaar 2000 van start gedaan o.l.v. Jolein van der Geest.

Dansstudio Jolein werkt met een enthousiast team van talentvolle en gediplomeerde docenten, en met relatief kleine groepen, zodat voor ieder de tijd en ruimte aanwezig is om te (leren) dansen.

 

 

Visie & Missie

Onze Visie:

Bij Dans & Balletstudio Jolein zien we dans als meer dan alleen beweging; het is een taal van zelfexpressie en ontdekking. Onze visie is het creëren van een thuis voor dansers, waar ze niet alleen dansen, maar zichzelf vinden en groeien.
Onze Missie: 
Bij Dans & Balletstudio Jolein draait het om plezier en groei in dans. Ons enthousiaste team van gediplomeerde docenten staat klaar om niet alleen je dansvaardigheden te verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen, creativiteit en discipline te versterken. Met kleine groepen zorgen we voor persoonlijke aandacht, want jouw groei en succes staan bij ons centraal. Dus, kom dansen en groeien – in een omgeving waar jouw passie wordt omarmd!

Wat We Bieden:

  • Kwalitatief Onderwijs: Onze docenten zijn toegewijd aan het bieden van hoogwaardig onderwijs in diverse dansstijlen, aangepast aan de behoeften en capaciteiten van elke leerling.

  • Individuele Aandacht: We geloven in de kracht van persoonlijke begeleiding. Daarom houden we onze groepen bewust klein, zodat elke danser de nodige aandacht krijgt om te bloeien.

  • Een Thuis voor Iedereen: Dans & Balletstudio Jolein is niet zomaar een studio; het is een thuis waar dansers hun passie kunnen koesteren, vriendschappen kunnen sluiten en persoonlijk kunnen groeien.

  • Kansen voor Groei: We moedigen talenten aan en hebben een succesvolle geschiedenis van dansers die doorstromen naar dansvakopleidingen en professionele academies.

Aanbod

Bij Dans & Balletstudio Jolein heten we dansliefhebbers van alle leeftijden en niveaus van harte welkom. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, we hebben een brede selectie dansstijlen om aan elke behoefte te voldoen.

Ons aanbod omvat onder andere: Dreumesdans, Peuterdans, Kidsdance, Dancemix, Streetdance, Hiphop, Showdance, Modern Jazz, Klassiek Modern, Klassiek Ballet, Spitzen, Dancehall/Urban, House, Dance & Fit, Demoteam, Talentenklas.

We bieden ook een Vooropleiding Dans, een intensief programma ontworpen voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen vanaf circa 6 jaar.

Studio's

Met vier locaties in Haarlem, Heemstede, Santpoort en Vijfhuizen maken we dans en ballet toegankelijk voor iedereen in de regio’s Haarlem, Haarlemmermeer, Hoofddorp, Velsen en IJmuiden.

  • Studio Haarlem: Met cursisten uit o.a. Haarlem, Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Zantvoort, Heemstede en Vijfhuizen.

  • Studio Heemstede: Met cursisten ui o.a. Heemstede, Cruquius, Hoofddorp, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Hillegom, Aerdenhout, Bentveld en Haarlem-Zuid.

  • Studio Santpoort: Met cursisten uit o.a.  Santpoort, Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Spaarndam en Haarlem-Noord.

  • Studio Vijfhuizen: Met cursisten uit o.a. Vijfhuizen, Haarlem-Schalkwijk, Cruquius, Zwanenburg en Hoofddorp 

Of je nu de elegantie van ballet wilt verkennen, de energie van streetdance wilt voelen, of gewoon op zoek bent naar een leuke en gezonde activiteit, onze diverse dansstudio’s zijn jouw toegangspoort tot de wereld van dans. Ontdek jouw dichtstbijzijnde locatie en dans met ons mee!

Danseducatie voor scholen

Workshops basisonderwijs

We hebben in de afgelopen 24 jaar een ruime ervaring opgebouwd met het verzorgen van workshops en het (mede) organiseren van projecten binnen het basisonderwijs. onze ervaren en enthousiaste dansdocenten kunnen ingezet worden voor de begeleiding van de leerlingen en, indien gewenst verzorgen wij de totale organisatie. De dansworkshops kunnen per uur, in één of meerdere dagen plaatsvinden, maar kan ook uitgesmeerd worden over een aantal lesweken(denk aan de eindmusical voorstelling van groep 8). Ook verzorgde wij al vele openingen van de koningsspelen en sportdagen als warming-up!

Workshops en projecten voortgezet onderwijs

Ook binnen het voortgezet onderwijs verzorgen wij al vele jaren workshops en dansprojecten.Denk hierbij aan het begeleiden van de leerlingen voor het open podium/dance-battle. Een dansklas waar met een vaste groep leerlingen wekelijks aan een bepaalde dansstijl wordt gewerkt. Met dansklassen binnen uw muren kunt zich als school profileren als een plek waar ook aandacht wordt gegeven aan creatieve/culturele ontwikkeling.

Heeft u interesse in één van bovenstaande projecten? Of heeft uw school een specifieke wens of thema en heeft u behoefte aan maatwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@balletstudiojolein.nl

Waarom dans in onderwijs?

Omdat jongeren van samen dansen actief en alert worden. Door de creatieve opdrachten leren ze muziek en beweging te gebruiken als middel om iets uit te drukken. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan.
En samen, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. Door te dansen naast en met elkaar leren ze samenwerken. En in het proces ervaren ze hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen hebben.
Door te dansen leren de leerlingen zichzelf niet alleen verbaal maar ook non-verbaal te uiten, ze leren zichzelf te laten zien. Zo wordt er op een positieve manier gewerkt aan zelfvertrouwen.
Dansen is gezond! In een tijd dat de telefoon of de tablet een steeds grotere rol gaat spelen, wordt bewegen steeds belangrijker.
Dansen activeert de hersenen! Wist je dat door te bewegen, je hersenen nieuwe verbindingen maken? Deze verbindingen zorgen voor betere concentratie, en het optimaal benutten van de leertijd.

Klaar om mee te dansen? Meld je aan!